Forum Moje Balkany....nie tylko Serbia i Czarnogóra :-) Strona Główna Moje Balkany....nie tylko Serbia i Czarnogóra :-)
Podziel sie informacjami i podyskutuj na temat: Serbia, Czarnogóra, Albania... i Polacy

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Masz swoja strone?
Hipopotam uciekł

Linki sponsorowane: Przewodniki i mapy po Albanii, Bosni, Czarnogorze, Serbii.... Anitra oferuje rafting (splyw) rzeka Tara, maja obozowisko w lesie.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Moje Balkany....nie tylko Serbia i Czarnogóra :-) Strona Główna -> Czarnogóra - wakacje, turystyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Olcinium
Szef :)

PostWysłany: Sro Sty (Jan) 13, 2010 12:08 pm    Temat postu: Hipopotam uciek? Odpowiedz z cytatem

Czarnogóra. Hipopotam uciekł z prywatnego zoo

Niejeden mieszkaniec czarnogórskiej wsi Plavnica przecierał we wtorek oczy ze zdumienia, a niektórzy mocno się wystraszyli, widząc spacerującego pośród gospodarstw ... hipopotama.

Okazało się, że 11-letnia samica hipopotama wydostała się z prywatnego zoo, korzystając z lokalnej powodzi, która umożliwiła jej ucieczkę.

"Kiedy wyszedłem z domu, żeby nakarmić krowy, zobaczyłem hipopotama, stojącego przed oborą. Myślałem, że postradałem zmysły" - opowiadał o swym spotkaniu z egzotycznym czworonogiem Nikola Radović, jeden z mieszkańców Plavnicy.

Na razie hipopotam korzysta z wolności. Właściciel prywatnego zoo Dragan Pejović mówi, że spróbuje schwytać zwierzę dopiero, kiedy woda opadnie. Zapewnia, że ludziom nic nie grozi, bo jego samica hipopotama jest łagodna i oswojona. W zoo przebywała od dziewięciu lat i nigdy nie sprawiała żadnych kłopotów.(PAP)

Źródło: PAP

http://wyborcza.pl/1,91446,7445035,Czarnogora_Hipopotam_uciekl_z_prywatnego_zoo.html

--------

Artykol popularny w Czarnogorze dostal swoja wersje w Polsce Smile
Powrót do góry
sobota
Wielki Podróznik
Wielki Podróznik

PostWysłany: Sro Sty (Jan) 13, 2010 8:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nikola pewnie odetchnął z ulgą, jak się dowiedział, że to naprawdę był hipek, a nie post-rakija efekt. Usmiech az zeby widac
Powrót do góry
pelkin1971
Podróżnik

PostWysłany: Czw Sty (Jan) 14, 2010 10:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas biedny hipcio by zamarzł Sad
Powrót do góry
sarensiak
Aktywny

PostWysłany: Pon Lut (Feb) 15, 2010 12:58 pm    Temat postu: hipcia Odpowiedz z cytatem

A w lato za nic nie można jej było "poderwać" z błotnego wybiegu, żadne hipciowe smakołyki nie robiły na niej wrażenia. Wrażenie zrobiła na mnie restauracja w Plavnicy - wysoki połysk!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Moje Balkany....nie tylko Serbia i Czarnogóra :-) Strona Główna -> Czarnogóra - wakacje, turystyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: